Zo bewaar je je energie voor de juiste dingen

Positieve energie negativiteit

Energie, we hebben het nodig. Om de coole dingen te doen, om het meeste uit onze dag, week wat zeg ik leven te halen. Hoe meer energie je hebt, hoe meer te gekke dingen je kunt doen. Dus beter kun je er maar volop van hebben. Daarom is het ook verrekte irritant als we low on energy zijn. Maar gelukkig kun je er wat aan doen. Met onderstaande tips kun je ervoor zorgen dat je volop energie hebt en nooit meer zonder zit.

Verspil geen energie aan negativiteit

Het is eigenlijk heel simpel: Wees zuinig op je energie. Ga er spaarzaam mee om en verspil het niet aan de verkeerde dingen. Heb je weleens gemerkt hoeveel energie het kost om je te omringen met de verkeerde mensen. Je kent ze wel, zuigers. Mensen die altijd wat hebben, die problemen lijken aan te trekken, veel negativiteit met zich meebrengen en erger nog, jou ermee lastig vallen. Je toont je goede wil en luistert en voor je het weet ben je uitgeblust. Dus wees alert voor deze zuigers en wapen jezelf tegen ze. Zo hou je je energie voor jezelf.

Ligt het binnen mijn cirkel van invloed?

Niets is meer zonde van je energie dan het verspillen aan iets waarover je nul macht hebt. Je kunt je druk maken over zaken of situaties waar je niets aan kunt veranderen, but what’s the point? Dus de volgende keer vraag je jezelf af of het binnen jouw cirkel van invloed ligt. Nee? Top, laat het voor wat het is, het is niet jouw probleem.

Kan het mij wat schelen?

Soms zijn er dingen waarop je wel invloed hebt en die wel binnen jouw cirkel van invloed zijn. Het is jouw besluit, jouw actie, jouw whatever geweest. En mensen hebben er een mening over, want tja mensen hebben immers overal een mening over. En zolang het een mening van iemand ander is zou je je er niet druk over moeten maken. Mits je niet een zak bent geweest en over de gevoelens van anderen hebt gewalst en niemand hebt gekwetst is het dikke prima als je iets hebt gedaan of gezegd waar een ander het niet mee eens is. Het is zijn of haar goed recht, maar kan het jou wat schelen? Hell no. Daar verspil jij geen energie aan.

Energie te over voor wat echt belangrijk is

Als je bovenstaande tips hebt toegepast zul je merken dat je energie overhoudt. Dat je een berg aan energie hebt om te besteden aan de dingen waaraan je het wilt besteden. Hoezee wat fijn, wat een geweldige manier om overvloed aan energie te hebben. Je hoefde het niet te winnen, je hoefde het niet te kopen, bemachtigen of wat dan ook. Je had het al.

Overvloed aan energie en tijd in zes stappen

Deze en nog meer super handige tips komen uit mijn boek No More Missing Out, overvloed aan energie en tijd in zes stappen. Wil je meer bruikbare tips die je direct in de praktijk kunt toepassen? Je kunt het e-book gelijk aanschaffen en meteen aan de slag gaan.

Bestel het boek nu

Of schrijf je in voor de No More Missing Out nieuwsbrief.

Previous PostLeef in het nu en krijg energie en tijd in overvloed
Next PostFake it till you make it doe het niet!