Coaching door Ole van der Straten

Door zijn commerciële ervaring in binnen- en buitenland weet Ole van der Straaten jonge ondernemers en geslaagde young professionals succesvol te begeleiden en te coachen. Zijn aanpakt zorgt er onder meer voor dat:

  • je je eigen coach wordt en je eigen leven managet;
  • je weer energierijk door het leven gaat en volop geniet van werk en vrijetijd;
  • je weet hoe je confrontaties aan kunt gaan;
  • je jezelf een spiegel leert voor te houden;
  • je leert negatieve energieën toe te laten en ze positief weet in te zetten;
  • je jezelf compleet accepteert;
  • je snel een stroom aan energie en tijd kunt realiseren.

Wie is Ole van der Straaten

Ole van der StraatenIn 1981 begon de carrière van Ole van der Straaten als marketingtrainee bij Unilever. Hij vervolgde zijn carrière bij Unilever en in 1988 werd hij General Manager van een dochterbedrijf van Unilever in toiletartikelen. Na twee jaar ging Ole van der Straaten internationaal: hij kreeg een functie aangewezen als Chairman bij Unilever op de Filipijnen. Na vijf jaar, in 1995, zat zijn taak erop, op de Filipijnen en vertrok hij naar Mexico. Ook hier vervulde hij de functie van Chairman voor de foodcategorie consumentenijs, zijn taak was om Unilever Mexico weer financieel gezond te krijgen door middel van het aankopen en verkopen van verschillende bedrijven. Deze taak volbracht hij binnen vier jaar en daarna vertrok hij weer naar het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. Hier vervulde hij de functie als Senior Vice President Icecream Category, in deze hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de strategie van consumentenijs wereldwijd. Het was een strategische functie waarin Ole van der Straaten zich niet helemaal thuis voelde, het werd hem te weinig operationeel. Toen hij in 2000 een andere baan kreeg aangeboden, besloot hij dan ook om na negentien jaar te stoppen bij Unilever.

Ole van der Straaten werd gevraagd CEO te worden van supermarktbedrijf Laurus, een fusie van meerdere supermarktketens. Zijn doel was om het bedrijf meer efficiënt en winstgevend te maken. Na een jaar vielen de resultaten tegen en kreeg Ole van der Straaten ontslag. Hij bleek de functie onderschat te hebben en vond het lastig om zich staande te houden binnen de politiek van de organisatie. Spijt heeft hij nooit gehad van deze stap; het was voor hem de kans om weg te gaan bij Unilever en zich verder te kunnen ontwikkelen.

Rode draad

Op een gegeven moment is Ole van der Straaten de rode draad in zijn leven gaan zien; hij weet nu goed wat hij wel leuk vindt en wat hij niet leuk vindt. Wat hij erg leuk en interessant vindt is om bezig te zijn met de kernpositie van een bedrijf, de marketingkant; wat wordt er daadwerkelijk aan de klant verkocht? Daarnaast geeft het hem voldoening om mensen te inspireren, van de werkvloer tot aan de top. Deze elementen vindt Ole van der Straaten terug in het coachen en begeleiden van ondernemers. Dit doet hij nu al zeventien jaar en inmiddels is het zijn fulltime job.