Meer tijd voor jezelf met deze 5 tips.

Meer tijd voor jezelf

Kom je tijd tekort? Sjees je van de ene meeting naar de andere? Zijn je dagen gevuld met alleen maar afspraken en heb je het gevoel geleefd te worden? Hoe lang wil je nog zo doorgaan? Hoe lang kun je nog zo doorgaan? Tijd om meer tijd voor jezelf te maken. Hoe? Met deze vijf tips.

Meer tijd maken voor jezelf tip 1: Wat móet echt?

Uiteraard zitten er afspraken en meetings tussen waar je bij móet zijn en zijn er verplichtingen waar je gewoonweg niet onderuit kunt. Maar kijk eens kritisch naar je agenda, zitten er afspraken tussen waarop je ja hebt gezegd en je het gevoel hebt dat je erbij moet zijn of wilt zijn, maar waar je niet perse bij hoeft te zijn? Soms voelt het alsof je aanwezigheid van belang is, maar wellicht zit je zakenpartner al bij de meeting en kan hij of zij het prima alleen af. Of kan het telefonisch. Ook hier kan het gevoel van fear of missing out (fomo) om de hoek komen kijken. Juist door te leren los te laten en te delegeren schep je voor jezelf een situatie waarin je jezelf misbaar maakt. Ergo, je creëert meer vrijheid voor jezelf.

Vraag dus goed door wat het doel van de meeting is en beoordeel of je er fysiek bij moet zijn of dat je het kunt overlaten aan iemand anders.

Tip 2: Zeg niet meteen ja

Belofte maakt schuld. Voor wie fear of missing out om de hoek loert is het antwoord op een leuke event, feestje of wat dan ook vaak ‘ja ik ben erbij’. Want stel je voor dat je het mist? Dat het zo cool was dat erover nagepraat wordt en jij er niet bij bent geweest. Maar ho wacht even met ja zeggen. Hoe verleidelijk het ook is. Want ga eerst even na hoe geweldig het echt gaat worden. Vaak kunnen mensen hun event of activiteit erg goed verkopen aan je. Maar vraag door en je zult merken dat het helemaal niet zo gaaf wordt als je in eerste instantie dacht. Het is beter dat je dit van tevoren weet voordat je op een feestje staat en spijt hebt dat je er staat. Daarnaast wie weet wat voor andere leuke events of dingen er nog voorbij kunnen komen. En dat is vaak het probleem voor fomo’ers. Ze hebben ja gezegd tegen het één en dan komt er iets voorbij dat eigenlijk leuker is, maar tja ze hebben al toegezegd om bij het ene aanwezig te zijn. En zo rennen ze van het ene naar het andere. Wacht dus af en toe af met ja zeggen of hou een slag om de arm. ‘Ik probeer erbij te zijn.’ Of: ‘Ik laat je nog weten of ik het red.’ Dat geeft je al wat meer ruimte om te kijken voor welk event je uiteindelijk zult kiezen.

Tip 3: Waar heb je zin in?

Als men al gewend is aan je stralende aanwezigheid is het vaak lastig om nee te zeggen. ‘Je moet er echt bij zijn. Zonder jou is het feest niet compleet.’ Wordt er tegen je gezegd en je bent overstag. Maar sta even stil bij wat jij wilt. Waar heb jij zin in? Stel dat voorop in je keuze. Je bent er toch niet om anderen te pleasen? Je tijd is te kostbaar om te doen waar je geen zin in hebt.

Tip 4: Blok meer tijd voor jezelf

Klinkt een beetje gek, maar je zult versteld staan hoe fijn het is: Tijd voor jezelf in je agenda inplannen. Blok tijd voor jezelf en ga iets doen waar je he-le-maal blij van wordt. Kijk een film, blader door een tijdschrift, lees een boek, neem een massage, maak een lange wandeling of doe gewoon even niets…whatever tickles your fancy. Echt het is te gek.

Wees realistisch

Tenslotte iets wat lastig is voor fomo’ers: Wees realistisch. Ondanks dat je niets liever wilt dan dat je in één ochtend vier afspraken verspreid over de stad kunt afvinken of dat je inderdaad twee afspraken aan elkaar kunt plakken, moet je de realiteit onder ogen zien. Afspraken kunnen uitlopen. En ja je hebt reistijd. En als je het naar je zin hebt op een feestje kan het zijn dat je er langer dan een uur wilt blijven. En dat is allemaal hartstikke ok. Door dingen ruimer te plannen en jezelf meer ruimte te geven zul je steeds minder het gevoel van te weinig tijd hebben. Het gevoel van tijdsnood is immers een perceptie. En het is aan jou om hierin in mee te gaan of niet.

No More Missing Out

Bovenstaande tips helpen je om meer energie en tijd voor jezelf te creëren. Pas ze toe en je zult merken dat je energieker en relaxter in het leven zult staan. In mijn boek No More Missing Out geef ik je nog meer nuttige tips om een overvloed aan energie en tijd voor jezelf te realiseren.

Lees hoe je een overvloed aan energie en tijd kunt krijgen.

Wil je direct aan de slag met het boek? Normaal gesproken kost het E-boek € 59-, maar tijdelijk is hij verkrijgbaar voor € 27,95. Je kunt het E-book direct hieronder kopen en direct de eerste stappen naar een leven vol overvloed.

Blijf op de hoogte van de zes stappen naar een overvloed aan energie en tijd en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Previous PostWaarom minder doen leidt tot betere resultaten
Next PostKies voor jezelf, dan win je altijd