Leef in het nu en krijg energie en tijd in overvloed

Leef in het nu

Kom je continu tijd tekort? Heb je constant het gevoel dat de tijd voorbij vliegt en je niet toekomt aan wat je allemaal wilde doen? Vervelend is dat hè het gevoel van falen en het gevoel van tekort komen. Een gebrek aan tijd is verrekte irritant en het liefste wil je er vanaf. Hoe zou je het vinden als ik je vertel dat dit mogelijk is? Wat zou je zeggen als ik je zou vertellen dat je door een kleine shift nooit meer het gevoel van falen zult ervaren? Als ik je zou vertellen dat je nooit meer zult voelen hoe het is om tekort te doen omdat je gebrek aan tijd hebt. Echt het kan en het mooie is dat jij degene bent die dit kunt veranderen. Het ligt in jouw macht om dit te turnen.

Leef in het nu

Het gevoel van missing out zit em in je focus op alles behalve ‘het nu’. Doordat je teveel gefocust bent op de tijd en de plaats waarin je je op dat moment bevindt ontstaat er een onrust. Terwijl je bij dat ene feest bent zie je terwijl je langs je Facebook feed scrollt dat je vrienden bij een andere borrel/event/feest zijn en het lijkt, inderdaad het lijkt, erop alsof ze daar meer lol hebben. En daar is het, het gevoel van daar had ik moeten zijn, nee daar wil ik nu zijn. Waarom ben ik niet daar, vraag je jezelf af. En terwijl je dus met je hoofd bezig bent met een festijn waar je niet bent mis je aan beide kanten de fun: Op het feest waar je op dat moment bevindt en het feest waar je vrienden zijn. Misschien appen ze je wel allemaal ‘Gast waar ben je, hier is het te gek. Je mist wat.’ En daar begint het weer te kriebelen, het gevoel van missing out. Heb je jezelf weleens afgevraagd dat als ze zo’n lol hebben waarom ze dan tijd hebben om jou te appen en waarom ze jou nodig hebben om het nóg leuker te hebben? Inderdaad!

Hetzelfde geldt voor het gevoel van te weinig tijd hebben om je to do-lijst af te vinken. Terwijl je bezig bent met één van je to do’s zit je met je hoofd al bij wat er nog moet gebeuren. Ten eerste creëer je hiermee het gevoel van tekort doen en zul je ook minder genieten van wat je op dat moment aan het doen bent. Dus focus je op het nu en soak it up. Dus leef in het nu en minder op waar je niet bent en op de toekomst (wat moet ik nog) en het verleden (wat heb ik gemist) te richten zul je merken dat waar je je op dat moment bevindt en waar je op dat moment mee bezig bent best wel de moeite waard is. Warempel! Als dat niet winst is!

Je aanwezigheid

Overschat niet de kracht van je aanwezigheid. Allereerst het feit dat je er bent is niet alles. Om er zelf het meeste uit te halen, zul je er ook echt met volledige aandacht moeten zijn en niet met je gedachten bij waar je niet bent en had kunnen zijn (zie hierboven). Wederom leef in het nu. Ook zullen je aanwezige vrienden en kennissen het meer waarderen als je er daadwerkelijk bij bent. Hoe verleidelijk het ook is om even overal je gezicht te laten zien zodat je kunt zeggen dat je er bent geweest, als je dit te vaak doet zullen mensen je dit niet in dank afnemen. Voel je dat je er liever niet wilt zijn omdat het ergens anders leuker is? Je lichaamstaal verraadt je en ook dat zal minder gewaardeerd worden.

Ten tweede is het natuurlijk enorm vleiend als vrienden je Whatsappstalken dat je moet komen. Dat het feest niet compleet is zonder jouw aanwezigheid. Maar hoe vaker je zwicht en je overal aanwezig bij bent, hoe minder mensen dit zullen waarderen. Echt, het is raar, maar hoe minder vaak je op komt draven hoe meer mensen dit appreciëren. Want ze weten dat je niet voor ieder festijn te porren bent.

Leef in het nu en maak het te gek

Dus wil je af van het gevoel van tekort komen en falen, herprogrammeer jezelf op het focussen op het nu in plaats van het verleden of de toekomst. Leef in het nu en rock it! Je zult merken dat je steeds meer energie en tijd ervan krijgt.

Deze techniek is één van de manieren om een leven van overvloed aan energie en tijd te krijgen. In mijn boek No More Missing Out leg ik in zes stappen uit hoe je overvloed aan energie en tijd te krijgen. Echt je zult je rijker dan ooit voelen. Dus ben je eraan toe om een rijk mens te worden? Lees dan hoe je in zes simpele praktische stappen dit kunt bereiken.

Previous PostKies voor jezelf, dan win je altijd
Next PostZo bewaar je je energie voor de juiste dingen