5 handige tips om in je kracht te komen te staan

In je kracht staan

In je kracht staan is verdraaid belangrijk en niet altijd even makkelijk. We weten dat als je niet in je kracht staat of je in een situatie zit waar alles je moeite kost, je energie verliest. Kostbare energie gaat dan verloren aan dingen die eigenlijk je aandacht niet verdienen. Je stopt energie en tijd in dingen die je in feite links zou moeten laten liggen. Alles wordt dan een struggle en goede resultaten boeken is haast niet te doen. Je werkt je al een slag in de rondte en misschien zet je nog een tandje extra bij om alles te bolwerken. Om iedereen tevreden te houden, maar het lijkt wel dat hoe harder je je best doet, hoe minder tevreden iedereen is. En dat komt omdat je wellicht halfslachtig werk levert. Je bent niet on top of your game. Je hebt ooit beter gepresteerd en dat weten de mensen om je heen en ze accepteren je nieuwe prestaties niet.

Niet in je kracht? Wat te doen?

Het is hoog tijd om een nieuwe weg in te slaan. Tijd om jezelf weer terug te vinden. The best version of you die knalde, die resultaten boekte en die topwerk leverde. Want face it, je bent jezelf even niet meer. Ken je die Mars reclame? Nou zoiets. Je bent je mojo kwijt, je energie is weggelekt en het is tijd dit terug te vinden. Hoe? Het is niet moeilijk. Met deze vijf tips sta je in no time weer in je kracht en ben je voordat je het door hebt weer de oude jij. De beste versie van jezelf dus!

In je kracht staan tip 1: Stop met waar je niet goed in bent

Dus wat te doen? Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk tijd besteed aan de dingen die je leuk vindt. Dingen waar je goed in bent. Doe alleen of zoveel mogelijk de dingen wat je weinig moeite kost. Vraag je bij de dingen die je doet af of je dit inderdaad zelf zou moeten doen of dat er iemand anders is die dit beter zou kunnen. Wellicht is het goed om iemand in te huren die het uiteindelijk sneller en beter kan wat op de lange termijn geld, tijd en energie bespaart. Het is vaak lastig, maar daardoor vaak ook extra krachtig om dit te erkennen en daarop te acteren. Bedenk jezelf hoeveel tijd en energie het je scheelt als je niet uuuuuren besteedt aan teksten typen voor je eigen website die uiteindelijk niet goed genoeg zijn. Die tijd kun je steken in de dingen waar je wel goed in bent, dingen die wel geld opleveren. Natuurlijk kun je je vrije zaterdag besteden aan je huis schoonmaken en je zaterdagmiddag in de winkelpaden van de supermarkt kan, maar je kunt ook gewoon een paar tientjes uitgeven aan een schoonmaker en je boodschappen online bestellen en laten bezorgen. Jouw tijd is te kostbaar om te verspillen aan de dingen waar je niet blij van wordt.

In je kracht staan tip 2: Focus je op waar je goed in bent

Heb je al die rot taken die energie zuigen weten overboord te gooien? Mooi! Dan is het nu tijd om je te concentreren op de dingen waar je wél blij van wordt. Slides maken jouw ding? Ga ervoor. Lekker priegelen in PowerPoint it is. Desnoods doe je dit voor je collega en delegeer je aan hem die vreselijke Excelsessie die nog in je agenda staat te wachten op je. Ben je een ster in klantgesprekken en krijg je energie van het sealen van die deals, waarom zou je dit dan laten doen door een medewerker die er minder goed in is. Uiteraard kun je iemand de kneepjes van het vak leren, maar ik het is doodzonde om te stoppen met hetgeen waar je zo verdraaid goed in bent en waarin je shined puur omdat je het gevoel hebt dat het hoort bij jouw persoonlijke groei.

In je kracht staan tip 3: Elimineer krachtjatters

Wat we overigens vaak vergeten is het effect dat de mensen om je heen hebben op ons en onze energie. Als je weleens hebt meegemaakt hoe het is om iemand dichtbij je te hebben die je ervan weerhoudt in je kracht te staan, dan weet je waar ik het over heb. Een partner die niet begrijpt dat je af en toe tijd voor jezelf hebt en eist dat jullie alles samen doen. Nee, het is niet gezond om als jut en jul door het leven te gaan. Man, als jullie continu bij elkaar zijn, wat heb je elkaar dan nog te vertellen? Het is juist goed om dingen apart van elkaar te ondernemen en elkaar nog eens te kunnen verrassen met een nieuw verhaal. Misschien heb je weleens meegemaakt dat je partner niet begreep dat het nodig is om even te vlammen op het werk en dat dit inderdaad ten koste gaat van funtime. Het kan erg frustrerend zijn om hard te werken en thuis te komen en ellenlange discussies te moeten voeren of jezelf te moeten verdedigen. Het is zo ontzettend belangrijk om een team om je heen te hebben van mensen die je (proberen te) begrijpen, respect hebben voor wat je doet en je steunen in de keuzes die je maakt of je adviseren het anders aan te pakken met als doel ervoor te zorgen dat je er sterker en beter uitkomt. Heb je mensen in je directe omgeving die je dit niet gunnen of dit niet voor je kunnen doen? Dan is het tijd om kritisch te kijken naar hoe wenselijk het is dat deze mensen zich in jouw intieme kring bevinden.

In je kracht staan tip 4: Omring je met krachtgevers

En dan nu tijd voor een extra dosis krachtgevers. Spendeer meer tijd met de mensen die je energie geven en jou helpen in je kracht te staan. En zet de deur open voor mensen die je helpen te floreren. Je zult merken dat je minder energie kwijt bent aan je schuldig te voelen over gewoon te zijn wie je bent. Je zult merken hoe fijn het is als je mensen om je heen hebt die je steunen in wat je doet en je helpen daarin beter te worden. Het geeft energie als je als het ware cheerleaders aan de zijlijn hebt staan die in je geloven en je helpen te doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt.

In je kracht staan tip 5: Fly high

Gefeliciteerd! Je hebt nu de ideale situatie weten te scheppen waarin je in je kracht staat. Nu is het tijd om ervan te genieten en door te pakken. Geniet van deze situatie en ga met respect om met de mensen om je heen die je steunen, samen met hen ga je het doen en ga je ervoor zorgen dat je stijgt tot ongekende hoogtes. The sky is the limit!

In zes stappen een overvloed energie en tijd

Deze vijf tips om in je kracht komen te staan komen uit mijn boek no more missing out. In dit handzame e-book leg ik uit hoe makkelijk het is om een leven te creëren waarin je energie en tijd in overvloed hebt. Dezezes stappen van het BSP-model pas ik normaliter toe tijdens one-on-one sessies. Helaas kan ik niet iedereen persoonlijk begeleiden en om die reden heb ik mijn boek No More Missing Out geschreven met als doel meer tijd, energie en succes. De vraag was gewoonweg teveel en op deze manier kan ik iedereen de juiste tools bieden om de verandering in te zetten.

Ik bied je een coach voor de rest van je leven. Een coachingsessie kost gemiddeld zo’n 80 euro per uur. Dus reken maar uit, ik vraag je een investering van € 27,95 en bied je een persoonlijke coach die veel meer waard is.

Korting

Normaal gesproken kost het E-boek € 59-, maar tijdelijk is hij verkrijgbaar voor € 27,95. Wil je ook direct aan de slag met het boek? Je kunt het E-book direct hieronder kopen en direct de eerste stappen naar een leven vol overvloed.

Bestel het boek nu

Blijf op de hoogte van de zes stappen naar een overvloed aan energie en tijd en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Previous PostGrip op je leven krijgen. Zo doe je dat.
Next PostSucces is een keuze. Creëer je eigen succes