Grip op je leven krijgen. Zo doe je dat.

Grip op je leven krijgen

So much to do in so little time. Je wilt zoveel, maar de tijd lijkt voorbij te vliegen zonder ook maar iets van je wishlist of to do list af te kunnen strepen. Herkenbaar? Of je hebt je net voorgenomen om het aankomend uur dit keer dan écht te beginnen aan die ene klus of misschien wil je juist lekker gaan sporten en even niets meer te hoeven. En dan komt er weer wat tussen. Een telefoontje, een mailtje met een vraag of een verzoek en zo kom je wéér niet toe aan wat je wilde doen. Is dit voor jou dagelijkse kost? The story of your life? Gefeliciteerd, dan ben je toeschouwer van je eigen leven geworden.

Grip op je leven verloren

Wat? Jazeker. Alles raast aan je voorbij en jij bent de regie verloren. Professioneel gezien wordt geleefd door je collega’s, je baas, je opdrachtgevers. Privé laat je je leiden door wat je vrienden van plan zijn of welke spot er op dat moment hip is of welk feestje er gaande is. Want zeg nou zelf, wanneer heb je voor het echt gedaan wat je echt wilt. Wanneer heb je voor het laatst gedaan waar jij zin in had? Wat was de laatste keer dat je maling aan alles en iedereen had. Vergeet wat hip en happening is. Zet opzij wat je echt niet mag missen en wat op je must try list staat. Bucketlist? Leuk voor de kattenbak. Vertel eens, wanneer had je echt grip op je leven? Wanneer was jij voor het laatste in charge van jouw leven? Want ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat er maar één persoon en maar één persoon alleen de touwtjes in de handen hoort te hebben over jouw leven. Juistem: JIJ en niemand anders.

Wat is er gebeurd?

Tja wie weet, je was afgeleid of je aandacht werd even gegrepen door wat anders. Misschien heb je niet vaak genoeg nee gezegd. Of niet genoeg stil gestaan bij wat je echt wilde of wat echt belangrijk was voor je. Het kan vele redenen hebben, maar wil je werkelijk waar je energie verspillen aan erachter komen wat er is gebeurd? Wat de reden is van het verliezen van grip op je leven? Is het niet nuttiger en beter om energie en tijd te steken in hoe je de huidige situatie kunt veranderen? Wil je niet liever een leven waar jij regie hebt over jezelf en niet meer het gevoel hebben dat het leven als een sneltrein aan je voorbij raast terwijl je er alleen maar naar kunt kijken? Ja zeg je? Nou dan heb ik goed nieuws voor je. Dat kan! Het is aan jou, want je weet jij bent in charge. Met de juiste kleine veranderingen is het tijd voor no more missing out.

Weer grip op je leven krijgen

Ok, laten we beginnen met weer de touwtjes in handen te nemen over jouw leven. Iedere keer dat iemand jou iets vraagt, een beroep op jou doet of iets aan jou delegeert, druk je even de pauseknop in. Zeg je ho tegen jezelf en vraag je jezelf het volgende af:

  • Kan dit mij wat schelen?
  • Interesseert het mij wat degene die een beroep op mij doet van mij denkt?
  • Is dit mijn verantwoordelijkheid?
  • Wil ik hier iets mee?

Is het antwoord op bovenstaande vragen vier keer nee? Mooi, des te meer energie en tijd om te besteden aan de dingen in je leven waarop het antwoord vier keer ja was geweest. Hoppa! Dus zeg nee, bedank vriendelijk, kaats de bal terug of doe wat je wilt en vier de energie en tijd die je over hebt door nee te zeggen. Life is good.

Dus iedere keer als je weer in een situatie zit waarin je voor de keuze wordt gesteld of je iets wel of niet doet stel jezelf de vraag ‘Wat wil ik?’. Echt het is zo bevrijdend om voor jezelf te kiezen en niet meer geleefd te worden.

In zes stappen meer energie en tijd

Ik ben van mening dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Iedereen die energie en tijd tekort komt is gebaat bij een paar simpele tweaks in zijn of haar leven. Iedereen is in staat om in zes stappen meer energie en tijd te hebben.

De zes stappen van het BSP-model pas ik normaliter toe tijdens one-on-one sessies. Helaas kan ik niet iedereen persoonlijk begeleiden en om die reden heb ik mijn boek No More Missing Out geschreven met als doel meer tijd, energie en succes. De vraag was gewoonweg teveel en op deze manier kan ik iedereen de juiste tools bieden om de verandering in te zetten.

Ik bied je een coach voor de rest van je leven. Een coachingsessie kost gemiddeld zo’n 80 euro per uur. Dus reken maar uit, ik vraag je een investering van € 27,95 en bied je een persoonlijke coach die veel meer waard is.

Korting

Normaal gesproken kost het E-boek € 59-, maar tijdelijk is hij verkrijgbaar voor € 27,95. Wil je ook direct aan de slag met het boek? Je kunt het E-book direct hieronder kopen en direct de eerste stappen naar een leven vol overvloed.

Bestel het boek nu

Blijf op de hoogte van de zes stappen naar een overvloed aan energie en tijd en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Previous PostGelukkig zijn: Focussen op wat je wél hebt
Next Post5 handige tips om in je kracht te komen te staan